Haar afknippen

Wat heeft Zoïn nodig van jou?

Voor een hanger hebben wij het volgende nodig:

 1. Een zo lang mogelijke streng haar uit de staart van je paard/pony ter dikte van een viltstift.
 2. Het haar moet voor een hanger minimaal 60 cm lang zijn, wij hebben deze lengte nodig voor de speciale vlechttechniek.
 3. Voor een armband of ketting hanger is 10 cm haarlengte voldoende, hiervoor kunnen wij ook eventueel haar van de manen gebruiken.
 4. Wil je haar van verschillende paarden/pony’s gebruiken, dat kan, zorg er dan voor dat iedere streng haar apart voorzien is van een elastiekje.

Hoe ga je te werk:

 1. Als je het haar in het midden, vlakbij de staartwortel afknipt, zul je aan de staart niet kunnen zien dat er een streng uit is.
 2. De pluk moet zo lang mogelijk zijn, de gehele lengte van de staart, gemeten vanaf de staartwortel. Dit omdat Zoïn de lengte nodig heeft voor de speciale vlechttechniek. Mocht je niet genoeg lengte hebben (minimaal 60 cm voor de vlechttechniek) dan kunnen wij ook een kwast model maken ( ± 20 cm).
 3. Bevestig een elastiekje aan de bovenkant, maar maak geen vlechtje van het haar. Zo blijft de structuur van het haar mooier.
 4. Het haar kan het best vervaardigd worden als het gewassen is.

LET OP: Gebruik geen conditioner! Dat komt de uiteindelijke kwaliteit van het vlechtwerk namelijk niet ten goede.

Voor een dames of heren armband hebben wij een mooi plukje uit de staart nodig, dit hoeft niet zo dik te zijn als voor een hanger. Het liefste zoveel mogelijk haren van dezelfde lengte, dit betekend dus zo min mogelijke korte en ongelijke stukken in het plukje haar.

Voor een bedelarmbandje of een bedel voor aan een ketting kan ook haar gebruikt worden uit de manen. Let op, dit haar is vaak zachter van structuur. Dus wil je geen zacht haar, neem dan gewoon een plukje uit de staart. Het plukje moet ongeveer een lengte hebben 12 cm.

Deel met je vrienden
 • Facebook
 • Add to favorites
 • LinkedIn
 • Twitter